Home
 

Mai nou, a mai apărut o categorie de “prieteni”: mă iubeau şi mă apreciau atât timp cât n-am avut pretenţii. Aşa de tare mă iubeau, încât mă doreau medic-sclav pe plantaţie până la pensie; pe plantaţia condusă de ei, şmecherii care se pricep la toate deşi n-au produs nimic palpabil, ei care au “relaţii” şi cunosc adevărul deşi zeci de ani n-au făcut decât să mute lucrurile de colo colo, lucruri produse de alţii… M-au asigurat permanent de neţărmuritul respect faţă de tagma medicală, dar a început să le pută când medicul a început să-şi dorească să poată decide, depăşindu-şi astfel condiţia de tehnician reparator de organe, pentru a nu mai fi la cheremul lor, al şmecherilor cu trese ofilite. Respectul pentru “înaltul profesionalism” devenea comparabil cu cel pentru curvele de pe centură: “prietenii” romantici ajungeau să aprecieze nu numai trupul, ci şi sufletul curvelor, clamând respectul faţă de femeia şi omul din ele. Dar, atât le trebuia curvelor, să-şi dorească să participe la viaţa civică! deveneau brusc indezirabile şi dobândeau răceala dezamăgită a celor care le “respectau”. Cuuuum? vrea doctorul să candideze?? Incredibil! Ce-i trebuie, dom’le, a înnebunit? E aproape o obrăznicie! Bun, bun, e medic excelent, dar totuşi! păi cum, vrea el să facă ordine în lumea noastră, a şmecherilor? Inadmisibil! Să-şi părăsească meseria, domnule?!? Ahaaa, de asta era el aşa de drăguţ, de asta s-a chinuit 20 de ani să ajungă printre cei mai buni: vroia imagine ca să poată candida, domnule, nu e clar? Un combinator penibil care umblă după funcţii! Ia să răspândim noi nişte mizerii pe la prietenii care ne-ar putea crede (deşi e greu de conceput să nu-l creadă mai degrabă pe el – of, ce neatenţi am fost să-l scăpăm din vedere atunci când trebuia!), poate-i băgăm minţile în cap! Doctorul a apărut pe lume ca să stea naibii umil şi să ne facă sănătoşi pe noi, şmecherii, după şpriţuri, nu să aibă păreri, iniţiative, idei, aspiraţii! Îi respectăm meseria atât timp cât rămâne smerit şi sărac, la cheremul nostru, altfel schimbăm foaia!

sursa foto: http://www.polacene.rs/

4 gânduri despre „Cunoscătorii

  1. Faci un lucru bun si o stii. E un act de mare curaj si o concluzie la care nu cred c-ai ajuns usor si e bine cind oamenii buni trec din zona plingerilor fara consecinta in zona actiunii.

  2. Si cum domnule doctor, propriul dvs partid va pune bete-n roate dupa ce cu atata efort i-ati bestelit pe ceilalti, fara tihna si ragaz, dupa atata naduf? Baietii astia n-au pic de rusine, dar si dvs nu aveti pic de fler, pt ca USL nu apreciaza valoarea adevarata ci smecherul adevarat, ceea ce dvs intr-adevar nu pareti a fi. Oglinda magica a USL a facut minunea sa apareti ca un pacalici perfect, in ciuda staturii profesionale impecabile. Dar asta e si rostul specialistilor in romania, sa fie niste pacalici pe scena vietii.

  3. Mai am o intrebare pt dvs, domnule doctor! Imi puteti spune unde incepe partea personala din doctoratul d-lui ponta si unde se sfarseste partea generala, cea in care spuneati ca preluarea de informatii e la liber? Pt ca eu vad pagini preluate ca atare de la inceputul pana la sfarsitul lucrarii…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s